En dag i Jönköping

Idag tillbringade jag och Elin nästan hela dagen i Jönköping (och Huskvarna). På förmiddagen var vi hembjudna till en arbetskompis ihop med några andra föräldralediga från jobbet. Vi är ju några stycken på jobbet som är hemma, men det blir inte av att man träffas så mycket. Det var roligt att träffas igen iaf, vissa var det mer än ett år sen jag såg. Det händer en del på den tiden så klart, men samtidigt kanske inte så jättemycket eftersom vi alla har små barn. Vi fikade gott, pratade om allt möjligt och barnen busade och hade roligt. Jättetrevligt!

Efter fikat mötte vi upp Johanna och Kasper på Ikea för en lunchdejt och lite shopping. Elin slocknade i bilen mellan Huskvarna och Ikea men vaknade till när jag lyfte ur henne ur bilen. Sen var hon på jättegott humör när vi åt. Jag var lite rädd att hon skulle bli kinkig när hon inte fick sova färdigt, men inte då! Hon mumsade glatt i sig av sin portion med köttbullar och potatis. Det hamnade mat lite överallt men det är ju bara att städa upp. 🙂 Hon luktade köttbulle när jag satte henne i selen när vi var färdiga, men hon var mätt och nöjd och jag hade fått äta min mat i relativ lugn och ro (hon är ju ändå snart 1 år, hur lugnt som helst är det inte så klart…) Efter vi gått i kanske 10 minuter inne på Ikea somnade hon tungt. Kasper var ju söt som vanligt och växer verkligen för varje gång jag träffar honom. Han börjar bli riktigt stabil och tittar utforskande på en när man pratar med honom. Ibland bjuder han på ett litet leende så man får se den söta smilgropen i ena kinden, gullunge. ❤
Jag skulle egentligen inte köpa något alls, men några saker var jag ju tvungen att plocka med mig så klart. Vi behövde förvaring för tofflor på altanen eftersom en viss hund (…) bär ut och äter upp tofflorna om de står på golvet, en ny pigg blomma har ersatt en väldigt ledsen som stod i köket och Elin har fått ett par platta plast-tallrikar så vi slipper oroa oss för att hon ska kasta porslinstallrikar i golvet. Jag kom också ihåg att vi, vid ett par tillfällen, har saknat en hålslev i hushållet så det fick också följa med en hem (fast nu vet jag typ inte något man egentligen behöver ha en hålslev till…?)

Det har varit riktigt tråkigt aprilväder ett par dagar men under kvällen sprack det upp och blev soligt och fint. Jag satte Elin i vagnen (kanske att hon kunde somna?) och gick en promenad med alla hundarna. Jag provade att ta på mig ett bälte så jag kunde ha kopplen fastspända i midjan och det funkade riktigt bra! Fast nästa gång ska jag inte sätta labbarnas koppel i det, de drar inte och går ju lösa rätt mycket så det kändes lite onödigt och mest jobbigt. Men med jämtarna var det jättemycket trevligare! Hundarna var nöjda, jag njöt av vädret och kvällen och Elin trivdes helt ok i vagnen (hon somnade ju så klart inte däremot, trots flertalet gäspningar).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s