Tävling i Smålandsstenar

I vår har vi startat 9 gånger i agility 2:an. Inte en enda pinne har vi kunnat fixa… 😦 Det är värdelös statistik verkligen. Vi har ett nollat lopp men utan att få pinne och gjort två lopp med 10 fel. Resten disk. Fast ett par av disken borde varit lopp med fel eftersom jag gjort om lite kontaktfält och någon slalomingång.
Gårdagens tävling var ju inget undantag mot tidigare men det var verkligen skitsaker som gjorde att vi inte åkte hem med två pinnar istället för två disk. Första loppet var en rätt svår bana med kluriga vinklar och linjer. Kontaktfälten gjorde han inte bra fast de ser bättre ut på filmen än vad jag tyckte det var. Men han var på alla iaf, så inga fel på det. På slutet var det fyra hopphinder och dit var vi nolla. Då bestämmer jag mig för att skrika i ordentligt på Tetley innan ett hopp av någon anledning och, snäll som han faktiskt är nu för tiden, så svänger han ju innan hindret… Så j-la onödigt. Varför gör jag såna där saker?! Jag ville bara gräva ner mig i ett hål efteråt. Stackars Tetley. Allt annat satt som en smäck verkligen.
I andra loppet var det iaf inte jag som förstörde, då bestämde Tetley sig för att riva ett hinder istället. Ja, jag erkänner att jag ropade till på honom över hindret men han borde inte rivit. I övrigt var det så klart en nolla (fast jag tog upp honom på balansen igen, så frivillig disk).

Det som är surast med de senaste loppen är att banorna verkligen inte har varit några som helst problem. Vi sätter svårigheterna, han är lyhörd och snäv och loppen bara flyter. Men det är olika smågrejer hela tiden. Missad slalomingång, rivningar, klantig matte… Det är inte ens kontaktfälten som är problemet längre. Det hade verkligen varit så skönt om vi bara hade kunnat ta en pinne under våren, nu har jag bara tre starter i agility 2:an inplanerade, sen vet jag inte när vi får fler chanser. 😦

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s