En sämre dag och en bättre dag

Elin är ju oftast en go och glad unge. Hon grejar mycket själv och behöver inte att man roar henne hela tiden. Men igår var inte en sån dag. Igår bara gnälldes det. Hela tiden (kändes det som), utan att det gick att göra något åt. Vi var ute en stund och det var ju roligt, men sen skulle vi gå in och då gnälldes det igen. Det var en sån där dag när man känner att man inte räcker till som förälder. Man är där och man försöker allt man kan, men ändå är det inte tillräckligt. Det var jätteskönt när hon sov, så det fick hon göra när hon ville. Men det resulterade i att hon rejsade omkring i hela huset kl 22 och inte hade en tanke på att sova… Hon somnade till slut, men jag tror allt jag får börja begränsa sömnen på dagtid lite nu.

Idag har, iaf hittills, varit en klart bättre dag. Inga hysteriska utbrott och en glad unge som pysslar med saker och tycker det är helt ok att inte hänga på mig. Vi var 3 timmar på familjecentralen och busade och fikade med andra mammor och bebisar. Mysigt! Flera stycken av de barn vi lärt känna var där och alla busade så bra ihop. På väg hem därifrån somnade Elin i bilen och sov sen vidare i mer än två timmar utanför köksfönstret. Skönt! Klockan var nästan halv tre när hon vaknade. Jag ska se om det fungerar att hon inte sover mer idag och så får vi se när hon kan tänkas somna för natten ikväll. Jag har börjat vänja mig vid lite ensamtid på kvällen, det blir det inte mycket av när fröken inte somnar förrän 22.30. 😛

Hon går omkring för glatta livet här hemma nu. Inte några långa sträckor utan stöd, men hjälper man henne bara lite så går hon en bit däremot. Med hjälp av gå-vagnen eller bordskanten så går det undan! Hon svänger vagnen målmedvetet och kämpar på som sjutton när hon kör fast. Igår fick hon prova att gå med den ute också och det funkade fint det med. Måste ju vara en enorm frihet att komma upp från krypläge och röra sig.

Annonser

En tanke på “En sämre dag och en bättre dag

  1. Så spännande att höra hur läggningen gick! 😉 Här sovs det i 2h efter babycafét och sen somnade hon för natten ca 20:30. Men det var gnälligt på slutet…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s