Det går bra nu

Nu går hon mer och mer här hemma lilla hönan! Runt 10-15 steg utan stöd och hon blir mer och mer stabil. 🙂 Hon har även börjat förstå att man vill hjälpa henne när man räcker fram handen mot henne. Så, från att helt ha tvärvägrat att gå med hjälp av en person tar hon nu mer än gärna hjälp om den erbjuds. Som med allt hon lärt sig ville hon nog ha koll och känna sig säker på två ben innan hon vågade prova mer. Visst blir det endel sättanden på rumpan men oftast sätter hon sig ner själv eller tar tag i något stöd innan hon tappar balansen. Det är lika skönt att hon står själv nu som det var när hon lärde sig sitta utan stöd. Man kan sätta ner henne stående på marken och öppna ytterdörren eller låta henne stå och greja med något medans man byter blöja eller drar upp ett par byxor. Det underlättar verkligen!

Det där med nätterna har rättat till sig lite grann. Nu kan jag söva henne i min famn igen och sen lägga henne i sin säng där hon sover första delen av natten. Lite skönt är det allt att få någon timme för sig själv eller få gå och lägga sig och kunna vrida på sig som man vill i sängen.  🙂

Vi är ju en hel del på babycafet och öppna förskolan i Vaggeryd fortfarande. Idag var vi med på ett hörn på bärsjalsvisning där. Ett litet hörn, men lite hjälp kunde vi bistå med och jag och Elin fick förevisa våra ryggbärar-skills! 🙂 Det gick bra och Elin somnade efter 5 minuter på ryggen. Hon var lite trött redan när vi åkte dit, men hon brukar orka leka trots det nu för tiden. Hade jag inte knutit upp henne hade hon ju inte somnat förstås, det är mycket sleepydust i dom där sjalarna. Det var iaf många som var intresserade av att bära och det är roligt! Jag tycker det verkar bli mer och mer vanligt faktiskt. Jag förstår ju inte hur man överlever utan bärdon så jag tycker inte det är det minsta märkligt.

Vi pratade även lite om både EC och blw (eftersom det också är sånt där ”alternativt”…) Jag är ju nöjd med att vi både pottar och har låtit Elin styra maten själv och hoppas att man kan inspirera andra föräldrar som är nyfikna. Det är ju inte varken svårt eller jobbigt något av det! Snarare tvärtom skulle jag vilja påstå. Och ekonomiskt! Vi har inte köpt en barnmatsburk någon gång och det är först nu vi måste börja laga lite mer mat för att vi alla tre ska bli mätta. Blöjåtgången är ju åtminstone mindre än för många andra och skulle väl säkert kunna vara ännu mindre om vi var lite mer flitiga. Men hon är iaf nästan torr på natten och det känns väldigt bra (om inte för annat så för hennes hud och välmående åtminstone).

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s