Mysig dag, sjalande och mat

Jag njuter av dagarna just nu så det är helt galet! Sommaren är här på riktigt och att få strosa runt här hemma med Elin är faktiskt det enda jag vill göra. Nu hittar vi ju på annat också, men det är så mysigt att busa och upptäcka saker. För Elin är ju vår trädgård ett enda stort äventyr än så länge. 😀

Idag på förmiddagen packade vi däremot fikakorgen och begav oss mot Hjortsjöbadet i Vaggeryd där familjecentralen hade en liten träff med sång, bus och fika. Det var ganska många barn där i blandade åldrar. Jag har aldrig varit vid den badplatsen tidigare men den var jättefin med bra strand, minigolf och kiosk. Dit får vi nog åka igen i sommar! Efteråt åkte vi och köpte glass med två av de andra mammorna.

Efter lunch busade vi vidare på gräsmattan. Jag tog ut Elins badbalja så hon fick sitta och plaska i skuggan och vi promenerade omkring på gräset. Hon blir verkligen mer och mer stabil för varje dag som går.

Jag har börjat ta tag i sjalandet ordentligt nu och försöker välja sjalen framför selen när det passar. På kvällspromenaden idag tex. Mitt favoritknyt just nu är ”Double hammock with saltwater finish”. Bra och avlastande! Det går bättre och bättre och jag känner mig säkrare på att spänna och få till sätet. Bjuder på en video från ”wrap you in love”, dit jag brukar gå för att få inspiration och hjälp.

Jag har ju skrivit ganska mycket om att jag fortfarande ammar det sista, men det är verkligen inte den enda mat Elin får i sig. Hon äter jättebra av det mesta vi bjuder henne. Hon äter när vi äter; alltså frukost, lunch, och kvällsmat plus kanske något mellanmål, beroende på hur dagen ser ut. Hon äter även det vi äter och har ju gjort hela tiden. Det har verkligen funkat jättebra! Idag åt hon en portion med turkisk yoghurt, havregryn och aprikospure (som jag gjort av torkade aprikoser) till frukost, en rejäl portion med sötpotatis, rödspättafilé och morot till lunch och till kvällsmat gjorde jag gröt på grahamsgryn med blåbär i. Vi fikade ju vid badplatsen också; pannkakor/kesoplättar (typ, det blev lite vad vi hade hemma i) och lite grann på ett äpple åt hon då. När inte jag är hemma äter hon ju enbart mat och klarar sig fint på det. Hon äter det mesta, på rak arm kan jag faktiskt inte komma på något som hon absolut inte gillar. Sen är det ju så att vissa dagar/måltider duger ingenting, men så är det ju med barn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s