Nationalhoppet

Vilka underbara dagar vi har haft i Rångedala! På alla sätt och vis; tävlingen var så lyckad, vädret har varit underbart, stämningen har varit jättebra och vi har fått se en massa fin agility. Vad mer kan man önska? Jag är så stolt över lilla Ulricehamn som drog runt den här stora tävlingen på ett kanonbra sätt. Även om det inte är min klubb längre kommer den alltid ligga mig varmt om hjärtat och det samma gäller människorna som utgör klubben. Jag brukar ställa upp och funktionära i Ulricehamn men på den här tävlingen dömde jag tre klasser i söndags och tävlade på någon bana under hela måndagen plus att jag då hade Elin med, så det blev omöjligt att hjälpa till mer. Jag hjälpte Johanna att ordna med tävlingsböckerna när jag hade möjlighet, så en liten insats för klubben gjorde jag iaf.

I söndags dömde jag som sagt tre klasser; agility 3 large och hopp 2 medium och large. Agility 3:an var inte min bana men den var utmärkt att döma och såg rolig ut att springa. Hopp 2 var däremot min och den är jag jättenöjd med! Lagom utfall av nollor och disk och även den såg roligt ut att springa. Även dömandet gick fint, det är verkligen jätteroligt! Jag önskar lite att jag hade mer tid att lägga på det, men man kan inte få allt här i världen.
Jag tävlade två lopp med Tetley. I hopp 3:an föll vi inte alls på någon av fällorna jag trodde utan något helt annat… Jag stod beredd efter slalom att plocka honom och undvika en tunnelöppning precis rakt fram som inte skulle tas, men Tetley hade nog bestämt sig för den för länge sen för han bara sprang på, rätt in i fel öppning… Det är nog enda gången i helgen jag känt att han inte riktigt lyssnat på mig. I agility 2:an gick han så otroligt fint men, som det varit under hela våren, var vi ju tvungna att få ett litet skitfel – alltså rev han ett hinder. Så jävla trist!! 😦

På kvällen efter tävlingen åkte jag och Johanna ihop hem till dom, dit även Marcus och Elin tagit sig. Vi grillade och hade en mysig kväll och sen stannade Elin kvar för att följa med mig på tävlingen igår. Det var skönt att hon inte var med i lördags när jag dömde men när man ”bara” tävlar går det ju fint att ha med henne. Jag har världens bästa barnvakt i Johanna och igår var både mamma och Ingemar där och kunde hålla koll. Jag tänker nog inte ge mig på att åka själv med henne förrän hon tar tydliga direktiv om att sitta still och vänta på en och samma plats (när kan dom tänkas göra det? 5-6 år kanske?). Även om man känner folk på tävlingar som säkert ställer upp känns det alltid skönt att veta innan hur det ska ordna sig med barnvakt.
Igår körde jag 7 lopp totalt, 3 med Faile och 4 med Tetley. Om jag ska utvärdera mig själv lite först så har jag verkligen känt mig jättebra i helgen! Jag har varit pigg i benen och laddad och verkligen orkat det där lilla extra. Det känns liksom nästan bättre än innan jag blev gravid, trots att jag inte aktivt har tränat. Men jag väger ungefär 5 kg mindre än tidigare och det gör nog faktiskt större skillnad än man kan tro. Det är en himla härlig känsla iaf!
Faile har varit så rolig att springa med, hon är så söt. 😀 Skriker som en galning och tycker verkligen att hon är bäst i världen, även när hon kanske inte är det… Tyvärr fick vi inte till det hela vägen i något lopp men vi gjorde tre bra lopp med riktigt fin känsla och kom i mål iaf något av dom utan disk.
Tetley fick äntligen så för resultaten! Så himla bra som han har gått det sista har jag ju vetat att nollorna borde komma snart, men det är ändå så jävla gött när dom verkligen kommer!! Första hopp 3:an var vi sååå nära att nolla, om jag bara hade litat på honom i en slalomingång. Nu blev det en disk istället när han tog fel hinder, men i övrigt gick det jättebra! Nästa hoppklass trodde jag faktiskt var för svår för honom, men jag gick in med självförtroende och inställningen att kämpa och det höll! Hela vägen in i mål! Första nollade klass 3 loppet för Tetley!! Det räckte till en 7:e plats av 84 starter och första SM-pinnen! 😀 Bästa boosten inför eftermiddagens agility 2-lopp!
Första banan var enkel. Rolig, men väldigt enkel och jag visste att vi var tvungna att ösa för att tiden skulle räcka. Tyvärr rev han redan hinder 2, så vi var borta redan där. Men han satte resten av banan bra och kontaktfälten var fina. Så här i efterhand var det lite skönt att han rev för tiden hade inte räckt efter att flera kanonsnabba hundar nollade banan.
Även sista banan var rätt enkel men det var ju bara att gå in och köra och se. Det gick bra fram till balansen där jag faktiskt trodde vi fick fel, men enligt speakern var vi nolla i mål! Domaren berättade efteråt att Tetley hade landat med en baktass på nederdelen av kontaktfälten – äntligen hade vi lite tur!! Inte ett ok utförande av balansen, men det bryr jag mig inte det minsta om. Nollan räckte till en fjärdeplats och första pinnen i agility 2:an!!

När nästa tävling blir vet jag inte. Vi har rätt mycket uppbokat på helgerna i juni och juli och jag tycker det är lite ont om tävlingar inom rimligt avstånd. Någon tävling i augusti tänker jag hitta iaf. Kanske dags att åka till Frövi igen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s