Roadtrip till Mellerud

I måndags packade vi bilen full med saker och reste mot Dalsland. Jag och Elin, Johanna och Kasper och mamma/mormor. Vi insåg att mamma hade semester medans båda Marcus jobbade och det var ju en finfin chans att åka iväg bara vi, utan hundar och en massa planering. Vi funderade lite kring vart vi skulle åka och valet föll på Markus mammas släktstuga utanför Mellerud, precis vid Vänern. Tyvärr används den inte särskilt mycket av dom, men det innebar ju att det var fritt fram för oss att åka dit. Och det visade sig verkligen vara en riktig pärla! Långt ifrån grannar, med Vänerutsikt, egen badplats, bra gräsmatta att busa på och en jättemysig stuga med gott om utrymme. Det fanns inget rinnande vatten att dricka (men sjövatten var indraget för disk och tvätt) och ingen el (förutom det som blev från solpanelerna på taket) och det var verkligen en underbar flykt från all elektronik i vardagen! Ingen tv och telefonerna försökte vi ha liggande på en hylla inne i stugan för att kunna fokusera helt på att vara där vi var. (Vi ”försökte” ha telefonerna på en hylla, men det funkade inte helt ut eftersom vi ville ta kort och de enda kamerorna vi hade var i mobilerna…)

Vi kom fram på eftermiddagen och kollade in läget. Vi hade himla tur med vädret och solen sken hela tiden medans vi var i stugan. Vi tänkte lite tappert ta ett bad på kvällen, men 14,5 grader är lite åt det kalla hållet för min del….  Jag var i till låren och tänkte varit envis men insåg att det mest bara skulle göra ont så jag struntade i det. Elin hade nog gärna badat om inte jag bestämt att det var lite olämpligt, hon ryggade nämligen inte tillbaka det minsta när hon doppade tårna. Vattengalning!
På kvällen grillade vi och när barnen började bli lite trötta flyttade vi in. Elin busade en stund men sen somnade båda två i famnen medans vi spelade sällskapsspel och lyssnade på knastret från öppna spisen. Ja, det var lika idylliskt som det låter. 🙂

På tisdagen åkte vi lite vemodigt ifrån stugan för att hinna med ett par turiststopp innan vi skulle åka hem igen. Vi besökte akvedukten i Håverud, där vi var väldigt tacksamma för att vi hade med oss våra Pognae-selar (vi hade fö enbart bärdon med oss, vi hade aldrig fått plats i en bil annars) och lätt kunde ta oss både ner och upp för trappor och klippiga stigar med nöjda barn på mage/rygg. Inget krånglande med vagn och fundering över hur vi skulle kunna ta oss fram, det var bara att gå! Man måste älska ergonomiskt bärande! 🙂
Vi åkte även till Bloms, ett lågprisvaruhus där vi handlade lite saker och åt lunch innan vi begav oss söderut igen. Både Kasper och Elin hanterade bilåkandet väldigt bra. Det var inga enorma sträckor men ett par kilometer kan ju vara för mycket vissa gånger…. Det blev lite ledsna miner när vi nästan var hemma men annars har de suttit och busat och skrattat eller sovit hela tiden.

 

 

Annonser

2 tankar om “Roadtrip till Mellerud

  1. Telefonen på flygplansläge bara 🙂 Jag har helt enkelt ingen täckning i stugan i Dalarna, superskönt tycker jag. Kan då bära runt på telefonen som kamera och ljudboksspelare utan att känna stress av mail och facebook.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s