Kurs för Juha Orenius

Så var kurshelgen för Juha Orenius i Ulricehamn över. Den infriade alla mina förväntningar! 🙂 Jag har fått springa fort, utmana mig själv, se nya sidor av Tetley och inse fler av hans styrkor/svagheter och köra häftig, offensiv agility. Jag kan sammanfatta Juhas instruktioner till mig i nästan varje övning med tre punkter:
– Trust your dog!- Contact!
– Go! Go! Go!

Så det jag ska tänka på i framtiden är att lita på att Tetley kan. Han kan runt, han tar hinder om jag skickar och sticker, han ser linjer. Lita på honom! När jag sen har litat på honom och stuckit får jag däremot inte glömma av att ta kontakt med honom. Se till att han är med mig men rör på mig, jag har inte tid att stå och vänta. Vilket för in mig på punkt tre: GO!! Spring!! 😀
Tetley har visat sitt fantastiska hindersug, han tar liksom hinder, jag behöver ”bara” visa vägen. Lätt som en plätt! Eller nåt… 😉 Men Juha tyckte det var en klar fördel hos en hund och det får jag ju hålla med om. Även om det också har varit det som fällt oss ibland. Han har också ett grymt upplopp. Det vet jag ju, men kul att höra från någon annan!
Juha tyckte överhuvudtaget mycket om min lilla svarta. En av de absolut bästa labradorer han sett tom. 🙂 Lite stolt blir man allt. Vältränad och med bra tryck i tassarna. Kul!

Det har varit roligt att vara tillbaka på Pinebo en hel helg. Allt var välordnat med mat och fika i mängder, banorna var svåra men roliga och bjöd på en massa avancerad handling. Himla kul att umgås med alla härliga människor också!
I fredags var Elin med eftersom Marcus jobbade. Det funkade men fröken blev övertrött/överhungrig eller något på eftermiddagen och var inte nöjd med någonting en stund. Det var väldigt jobbigt och jag kände mig verkligen helt maktlös. Min lilla tjej som nästan alltid är glad var helt otröstlig… Hon somnade till slut i vagnen när mormor gick runt med den och skumpade. I lördags kunde jag koncentrera mig helt på Tetley och idag åkte jag och Elin upp som åhörare och nu gick hela dagen kanon! Hon utforskade, pratade med folk och hundar, åt ordentligt och sov en stund på min mage i sjalen vid lunchtid och var inte ledsen alls.

Lipton fick inte gå kurs men han var med i lördags och lattjade runt efter kurstid på small-hinder och något varv på en annan bana som stod uppbyggd. Skitkul! tyckte han om det. 😀 Min fina gubbe! ❤

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s