Mellbystrand och Skåne

Första veckan på Marcus semester har varit underbar! Det har varit soligt och varmt nästan hela tiden och vi har varit iväg på två lite längre turer. Först åkte vi till Mellbystrand och tillbringade två nätter hos Marcus syster i deras hus där. Ena dagen var det fullt hus med den årliga familjeträffen med lekar, umgänge, bad och grillning. En av sommarens höjdpunkter! Elin var ju med förra året också men då var hon bara pytteliten så vi räknar nog året som hennes premiär. Hon hade jättekul! Hela huset och tomten är helt perfekt för småbarn med öppna ytor och roliga ställen att utforska. Hon leker ju inte direkt med dom andra barnen än, men hon tog kontakt och kunde tom tänka sig att sitta i knät hos andra än mig. Alla hundarna var med och skötte sig bra, det var så varmt så de var väldigt nöjda med att ligga i skuggan och iaktta alla människor. Elin gick dit med jämna mellanrum och såg till att dom inte kände sig bortglömda. 🙂 Elin fick också bada i poolen och hon älskade det verkligen! Hon tittade på dom andra barnen, plaskade, hoppade ner till mig från kanten och hade jätteskoj! Tyvärr var det en massa alger i havet så det blev aldrig något dopp där för henne men jag gick ner en gång. Det var alldeles för länge sen jag badade i havet kände jag. Fast å andra sidan är jag så rädd för alla hajar och otrevligheter att det knappast är en trivsam upplevelse…. 😛

Efter de härliga dagarna åkte vi hemåt för att packa om väskorna och lämna hundarna till hundvakt. Jag älskar hundarna men det blir faktiskt lite extra semester att inte ha med sig dom när man åker bort. Vi hade bokat två nätter på ett litet hotell/värdshus utanför Höör för att njuta lite extra bara jag, Marcus och Elin. Tack till våra snälla föräldrar som ställde upp och tog hand om ett par odågor var! ❤ Vistelsen i Skåne blev kanon! Vi åkte runt lite, bla till Ystad som var väldigt mysigt med gamla hus och små gränder. Värdshuset vi bodde på var även det jättefint, mysigt och hemtrevligt. Marcus tycker om bekvämligheten med hotell men jag tycker det är för stort och opersonligt egentligen, det här var däremot ett perfekt mellanting! Vi bodde i någon typ av annex-byggnad och hade egen utgång till en liten uteplats. Hela hotellet hade bara 14 rum och låg jättefint med egen park och sjöutsikt.
På vägen hem stannade vi på Bosjökloster som låg på andra sidan sjön från vårt boende. Det var ett jättebra utflyktsmål med en liten 14-månaders med spring i benen! Stora ytor att röra sig på, djur att titta på, stengångar att plocka i, en stor lekplats och inga bilar eller annat att ha koll på. Jag som älskar gamla slott och herrgårdar fick också njuta lite av de fina byggnaderna.
All restid i bilen har gått jättebra med Elin. Hon har tröttnat lite grann ett par gånger, men vi hade med oss olika leksaker att greja med, vi har sjungit och ibland har hon fått något ätbart att pyssla med för att hålla ut lite längre.
Vi hade vagnen med oss men den låg tryggt i bilen hela resan. Pognaen var med för de lite längre sträckorna men ringsjalen användes flitigast. Jag är sååå glad att jag köpte den! Den är superpraktisk och är jag noga med knytet kan jag utan problem gå ganska länge med henne i den. På Bosjökloster var den perfekt att ha eftersom det är så himla smidigt att lyfta i och ur henne. Inne i huset ville jag inte låta henne springa omkring (det var någon utställning med glaskonst som kostade runt 10 000 kr…) och vissa sträckor var det skönt att bära så vi kom framåt lite. Sen att den faktiskt är väldigt snygg gör ju ingenting. 🙂

 

Annonser

En tanke på “Mellbystrand och Skåne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s