Dömt inoff och tävlat off

I torsdags hade klubben en inofficiell tävling för att examinera Katja som tävlingsledare. Jag fick inte tävla utan ställde glatt upp och dömde hela kvällen. Vi fick ihop de starter som behövdes och Katja skötte sig felfritt som TL och blev godkänd! Så nu har klubben både egen tävlingsledare och egen domare till framtida tävlingar, smidigt! Allt flöt på jättebra på tävlingen och vi hann med 4 klasser för alla storlekarna mellan 18-22 typ. Jag hade gjort så små ombyggnader som möjligt och är klart nöjd med banorna. Bra flyt men ändå lite handling. Jag tror det blev minst en nolla i varje klass och det är jag nöjd med. Det roliga med inofficiella tävlingar är variationen på de tävlande, allt från totala nybörjare till rutinerade klass 3 ekipage. Det är alltid kul att se de olika sätten de tar sig an banorna på.

I lördags åkte jag och Tetley till Tibro för att försöka jobba hem någon mer pinne i agility 2:an. Jag är mer än hjärtligt trött på den klassen nu kan jag säga… Första klassen var inte min typ av bana, alls. Den var kantig och linjerna var rent bedrövliga. Men det är bara att fokusera och försöka få en positiv känsla i kroppen. Jag var av någon anledning lite yr där på morgonen så mitt fokus var halvtaskigt utöver den tråkiga känslan för banan, men jag tänkte ge det en chans iaf. Då rev han så klart första hindret…. Jaja, vi tränade kontaktfält istället. Jag trodde vi blev diskade på balansen för han var av och satte upp bakbenen igen men domaren dömde visst inte det. Till slut blev vi diskade när jag tog om hindret innan slalom efter att han missat slalomingången. Loppet kändes i övrigt helt ok, banan var inte spännande eller rolig att springa, men det blev ett bra träningslopp för oss.
Till nästa klass vändes banan bara, men det gjorde den faktiskt aningens roligare. A-hindret plockades bort efter att någon klagat på ett hål i mattan, så nu blev det en sträcka med fyra långa, nästan raka, tunnlar i rad. Det är ju smidigt eftersom man sällan får fel på just tunnlar, men om det blir många nollor vet jag att såna sträckor inte är något vi vinner tid på jämfört med hundar som är _väldigt_ snabba. Bara att ösa och hoppas på det bästa alltså!
Vi gick in och satte en helt ok nolla. Han gjorde en fin gunga och kf på balansen var absolut godkänt (fast jag vet inte om han egentligen var helt nere och trampade? Han var tydligt på men min minnesbild visar bara just det, inte själva utförandet. Synd att jag inte fick det på film.) Loppet räckte till vinst i klassen och därmed kammade vi hem vår andra pinne i agility 2!!! Nu är det fasiken nedförsbacke härifrån!! Så otroligt skönt att känna att målet är så nära. Snart, snart, snart får jag börja tävla på riktigt igen! Jag försöker njuta av att springa även i klass 2 men det är inte alls lika roligt, så är det bara. Speciellt inte med en hund som utan problem löser klass 3 banor och tar SM-pinnar i hoppklass. Hade jag känt att han inte var redo för trean hade varit en annan sak, men han är så otroligt redo nu. En pinne kvar och den hoppas jag kommer på någon av de tävlingar vi har planerat in under hösten. 🙂

Annonser

En tanke på “Dömt inoff och tävlat off

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s