Utvärdering av 2016

Jag har ju inte utvärderat 2016 än trots att året snart är slut och det var ett tag sen vi gjorde något direkt utvärderingsbart. Så here goes!

Liptons mål för året såg ut så här:
– Rehabträning och komma tillbaka så bra efter operationerna som han kan.
– tävla avancerad klass i rallylydnad
– få minst ett godkänt resultat i avancerad klass rally
– träna agility?

Hur blev det då? När det gäller att återställas efter operationerna tycker jag absolut vi har nått i mål. Han sattes i gång lugnt och försiktigt i våras och har inte visat något negativt. Nu går han lös och springer på promenaderna, han tränar det jag gör med Tetley fast kanske inte riktigt lika hårt. Jag skulle säga att han inte är formtoppad som tidigare, hans kondis är något sämre och han har inte byggt lika mycket muskler, men det är ett aktivt val från min sida. Jag bestämde mig helt enkelt för att han fick bli pensionär från några större agilitysatsningar och ska man inte vara elitidrottare då behöver man inte jobba för att återställa kondisen till det heller. Och det känns bra! Lipton är nöjd och glad, jag är nöjd och glad.
Vi har inte tävlat någon rally förutom på KM:et på Attila. Då var det nybörjarklass och vi blev klubbmästare på 99 poäng! 🙂
Träna agility funkar kanon! Han är lite latare och lite bekvämare, men det får man vara när man är hobbyhund.

Tetleys målsättningar för året:
– uppflyttning till agilityklass 3
– komma runt lopp i klass 3
– ta minst en SM-pinne

Och vi lyckades med alltihop! Vi blev uppflyttade till agility 3:an i början av november!! Vi har kommit runt 3 st klass 3 lopp utan disk varav det nollade i somras räckte till en 7:e plats och SM-pinne. Annars är inte statistiken lysande direkt: 25 starter; 5 felfria lopp (20%), 4 lopp med pinne (16%) och 12 lopp i mål (48 %). Fats satsningen i året har varit väldigt ensidig med nästan bara agilitylopp och med tanke på trollen som gått i sista pinnen är det inte märkligt att det ser ut så här. Nästa år kör vi klass 3 och då satsar vi i både hopp- och agilityklass!

Mina egna mål:
– Fortsätta njuta av att spendera tid med Elin och följa hennes utveckling. Följa min magkänsla och jobba vidare på att vara en nära förälder som ser till Elins och familjens behov.
– Ge/ta mig mer tid till att göra roliga saker med hundarna. Komma igång med att träna små korta pass inomhus varje dag med båda hundarna.
– Börja jobba igen (efter sommaren?).
– Döma lite fler tävlingar och utvecklas vidare som domare.

Jag njuter fortfarande av att hänga med Elin! ❤ Hennes utvecklingskurva är så brant så det är svårt att hänga med ibland bara. Jag jobbar vidare med att vara en nära förälder och ge henne utrymme och trygghet och stötta hennes självkänsla och person. Det är roligt men utmanande med föräldraskap!
Jag har inte riktigt haft ro att träna korta pass inomhus med hundarna tyvärr. Men jag har varit noga med att ta mig tid till dom, att gå en promenad iaf även om inte lusten till annat funnits. Under året har det blivit lättare och lättare att lämna Elin hemma med Marcus så framåt hösten kom vi igång och tränade lite mer ordentliga pass på klubben igen.
Jag började jobba igen i september och jobbar för närvarande 80%, vilket känns fullt tillräckligt. Jobbet är lika spännande och utmanande som innan.
Jag vet faktiskt inte hur mycket jag dömt, men mer än under 2015 har det så klart blivit. Jag tycker absolut att jag har utvecklats som domare och bankonstruktör. Jag var med på domarkonferensen i november och det var nyttigt för utvecklingen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s