Världscup i skidor

I helgen arrangerades för första gången världscuptävlingar i längdskidor i Ulricehamn. Som den vinterstudiofantast jag är var det ju ett måste att åka dit och titta! Jag tog semester (självklart klaffade det så fint att det var min jobbhelg…), vi köpte biljetter och planerade fika, mat och praktiska detaljer. Vi hade lyxen att kunna parkera hos en släkting till Johannas Markus och sen bara gå genom skogen och komma upp till Lassalyckan bakvägen. Inga bilköer, inga bussresor genom stan, ingen trängsel förrän vi var på området. Det var verkligen en folkfest med 25-30 000 sålda biljetter varje dag och många världsåkare på plats. Arrangemanget var jättebra och tävlingarna var väldigt spännande. Extra roligt så klart med framskjutna svenska placeringar, det var svenskt på pallen i alla fyra loppen som kördes! Ska man följa en skidtävling tror jag iofs att det bästa stället att befinna sig på är framför tv:n men det var roligt att få uppleva det irl en gång.
På lördagen var det strålande solsken och lite frostigt. Då var det jag och Elin, mamma, Johanna, Markus och Kasper som åkte dit. Vi höll oss lite i utkanten och följde åkarna nerför en backe, runt en kurva och en klättring uppför. Det var en paus på ett par timmar mellan loppen när vi åt korv och satt och njöt av solskenet.
På söndagen stannade mamma hemma men vi andra tog oss längre in i trängseln och såg åkarna på lite olika ställen utmed spåret. Ingen sol den dagen, men det var också kortare paus så det gjorde inte så mycket. Elin satt mycket i selen, hon tycker inte att det där med ojämn snö eller skog är någon höjdare att ta sig fram i. Men mitt knä eller selen gick kanon. Hon sov en lång stund båda dagarna, helt obrydd av hejarop och bjällror.
Det var verkligen en upplevelse jag är glad att få ha varit med om och jag är stolt över min gamla hemstad som verkligen lyckades leverera ett kanon-arrangemang!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s