Måndagsträning

Igår var jag och grabbarna på säsongens första måndagsträning på klubben. Sååå härligt att springa på gräs och kunna vara ute till 20 och att det fortfarande är lite ljust då. 😀 Jag älskar verkligen våren!
Jag hade annonserat på fb-sidan att jag skulle till klubben och bygga bana och det var en liten grupp med trevligt folk som ville göra detsamma. Trevligt! Lite egoistiskt hade jag valt en bana som jag ville träna på, en agility 3:a av Andreas Silfverberg som användes i Kinnared för några helger sen. Det är typ samma mått i hallen som på vår agilityplan, så det kunde inte bli bättre. Banan var väl i svåraste laget för resterande deltagare på träningen men det var superenkelt att förenkla den om man ville så jag tycker nog att det funkade.
Tetley gick som en liten raket och, faktiskt, nästan som på räls. Det var en passage vi inte fick till när man skulle från ett hopp till tunnel under balansen och sen vidare rakt fram till slalom. Jag satte en kort rak tunnel under balansen istället för en lång, aningens böjd vilket så klart försvårade lite extra, men jag tycker nog att han borde kunnat lösa det aningen bättre ändå. Han vek av efter tunneln varje gång och gick in någonstans i mitten av slalom. Var jag för snabb på att lämna och låta honom ta tunnelingången självständigt gick han upp på balansen varje gång. Två tydliga brister i grundträningen (självständig slalomingång från tunnel när jag är en bit bakom och balans/tunnel diskriminering) som jag får ta tag i.
Det allra härligaste med träningen var nog ändå hans kontaktfält. Helt ärligt var dom så bra att jag nästan behövde stanna upp och nypa mig för att vara säker på att det var min hund som utförde dom. 😀 Han har ju länge gjort fina kf på träning, men det var ju en trend som höll i sig i Tidaholm och jag tyckte nog tom att han kändes ännu säkrare än vanligt igår. Jag kunde springa förbi honom och han stod kvar, jag var långt bakom honom och han fokuserade ändå framåt tex. Nu ska jag verkligen förvalta det här och belöna dom även på tävling när det passar, vi ska behålla kf med ”pirr i magen”-känsla!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s