Balsammetoden

Jag har varit så less på mitt hår ganska länge. Det har liksom aldrig känts riktigt bra. Det har inte gått att få någon styrsel på och har känts fett och trist redan samma dag som jag tvättat det ibland. För att slippa bry mig har jag helt enkelt alltid haft det uppsatt. Så, problemet löst! Fast ändå inte… :S Därför gjorde jag slag i saken för några veckor sen och gav mig på att prova ”BalsamMetoden”. Jag har läst om den lite här och var och tänkt att ”ja, det kanske vore något för mig?”. Men sen har jag inte lagt ner någon energi på det, mest för att det verkade lite krångligt… Det är bara vissa balsam som är godkända och man skulle göra någon ”konstig” tvätt innan man kunde börja och det skulle ta längre tid att tvätta och bla bla bla. Jobbigt helt enkelt. Men efter att jag hade upplevt ytterligare en dag när håret kändes fett redan på kvällen trots tvätt på morgonen bestämde jag mig för att testa! Jag hade listan på godkända balsam och ”sista-schampo” framför mig och gick igenom sortimentet på Rusta. Helt random valde jag två flaskor som fanns med och begav mig hemåt för tvätt.

Redan efter första tvätten tyckte jag mig känna skillnad och nu, efter några veckor, har det blivit en tydlig skillnad! Iaf för mig, om andra ser det vet jag inte. Ffa behöver jag inte tvätta håret lika ofta, var tredje dag har jag klarat mig med denna veckan och då är det mer för att jag VILL tvätta det, jag MÅSTE inte tvätta det som förut. Jag hade ett par problem-områden i hårbotten förut, där håret blev väldigt fett på en gång om det ens blev riktigt rent alls och de är helt borta! Håret känns rent och välmående och mina naturliga lockar har verkligen kommit fram på ett helt annat sätt än förut.

Huruvida jag har rätt produkter för mitt hår låter jag vara osagt. Jag tycker att balsamet jag använder funkar bra och använder det både som tvättbalsam och vårdande. Kanske att jag får leta upp något annat som vårdande balsam så småningom eller satsa på en inpackning. Jag gick igenom mina stylingprodukter häromdagen och kom fram till att en gel jag hade sen innan var godkänd, så idag använde jag den och fick fram ännu fler och mer hållbara lockar! 🙂

Det där med att det skulle vara krångligt tycker jag nog att jag kan dementera. Ja, det kräver en lite större insats eftersom man ska massera igenom hela hårbotten och håret med balsam och sen skölja igenom allt riktigt ordentligt, men jag tycker inte det är jobbigt nu när jag fått kläm på hur jag ska göra.

På den här sidan finns en massa bra info om typ allt man behöver veta angående BalsamMetoden: http://balsammetoden.se/

 

Annonser

3 tankar om “Balsammetoden

  1. Jag har varit sugen på det men med tanke på att jag i princip bara tvättar håret på gymmet så känns det lite meckigt? Även om jag har kort hår.

    • Jag tycker inte att det särskilt mycket längre tid och då är mitt hår rätt tjockt och stökigt. Börja med att lägga i balsam så det får verka lite och sen skölj ur det allra sista. Prova! Det värsta som händer är att du går tillbaka till din vanliga tvätt om det inte funkar… 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s