Halmstad med Taim och Tetley

I helgen tog jag med mig Tetley och Taim och tävlade agility i Halmstad. Det var även min och Johannas födelsedag, men 32 kändes inte så viktigt att fira så då planerade jag så här. Och firad blev jag faktiskt ändå av bror och sambo som jag bodde hos mellan lördag och söndag. Jag fick både trevligt sällskap, bubbel, middag och tårta; vad mer behöver man egentligen? Inget alls. ❤ Lite extra fint hade det så klart varit om även Marcus och Elin varit med men de hade det mysigt hemma istället.
På lördag morgonen kunde jag äta frukost hemma och åka i lugn och ro hemifrån runt 8 och ändå vara nere i god tid innan mitt första lopp. På lördagen blev slutresultatet fyra disk med grabbarna grus. :S Inte helt nöjd med det kanske, även om jag var nöjd med bitar av alla lopp. Jag hade en bra känsla med mig till söndagen och det är ju viktigt. På söndagen blev det en disk med Taim och ett lopp med tio fel (två rivningar) och Tetley fick 10 fel i agilityklassen (gunga och en rivning) och ett felfritt hopplopp.
Taim har jag ju inte tränat med på evigheter och det har öht bara hänt ett par gånger under hans liv. Men trots att han är grymt snabb är han en ganska okomplicerad agilityhund. Han är följsam och lyhörd och dom missar som blev berodde mest på orutin. Lite slalomfel fick vi i de lopp vi diskade oss men det var överlag rätt svåra slalomingångar och kommer man i Taims fart blir det med en gång ännu svårare. Det var iaf väldigt roligt att springa med hamstern, jag lånar honom gärna igen!

Diskningarna med Tetley på lördagen var småmissar, de enda ställen som blev fel i varje bana, men tyvärr krävs det ju inte mer. Han gjorde fina saker också, bla en svår slalomingång i agilityklassen och superbra kontaktfält! Söndagens agilitybana var svår men rolig. Jag bestämde mig för att jag var tvungen att testa att lita på att han klarar av att utföra kf självständigt och lämnade honom flera meter i sidled på balansen och blindbytte efter A:et. Och det gick! Så himla häftigt!! Tyvärr var jag lite hetsig vid gungan så han hoppade av för tidigt och sen kraschade han ett hinder som skulle rundas och tas bakifrån när han kom alldeles för nära i upphoppet. Men vilken känsla! Jag jobbade hela vägen och jag litade på hunden! Hoppklassen bestämde jag mig för att nolla, hur svårt kan det vara? Den var lite knixig men det märktes redan när de första hundarna sprang att det skulle bli endel nollor. Vi nollade också, men tiden räckte bara till en 15:e plats till slut. Hade varit roligt att räcka längre men på såna snabba lätta banor gör vi inte det. Men, skönt med en nolla! Det är det enda vi kan påverka, hur alla andra springer kan jag inte göra något åt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s