20 dagar till bf

Ibland känner jag nästan att det bara är inbillning att jag är gravid. Jag satt och körde hem efter att ha lämnat Elin på förskolan nu och var tvungen att känna på magen för att inse att kulan fortfarande är där. Jag känner att bebis rör på sig (väldigt mycket ibland), vi har ju sett bebis på ultraljud och lyssnat på hjärtat flera gånger annars hade jag nog knappt trott på det. Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag mådde i slutet förra gången, men vissa stunder på dagarna nu får jag som sagt känslan av att bara vara klumpig. Igår hade jag däremot rätt mycket sammandragningar och jag tror bebis snurrade runt lite och flyttade omkring på saker så då kändes det lite annorlunda. Tyvärr känns allt också otroligt ”stabilt”, jag tror inte den här bebisen heller kommer komma innan tiden är ute… Idag är det 20 dagar kvar till bf, det är kort tid men samtidigt helt otroligt lång. Men vi får se, jag har gärna fel!

Elin var hemma med mig igår men är som sagt på förskolan några timmar idag. Det känns jättemärkligt… :S Samtidigt vet jag att hon behöver komma iväg och också vill till förskolan. Hon är ju så stor nu att hon har kompisar som hon leker med och pratar om, att bara gå hemma med, mig som inte orkar göra särskilt mycket, är ju inte så mycket till aktivering. Samtidigt trivs hon väldigt bra hemma och jag är egentligen av åsikten att små barn inte BEHÖVER förskolan egentligen. Men jag känner också att det kommer vara skönt för både Elin och mig att ha förskolan som erbjuder lite andningsutrymme och möjlighet till ”egentid” när bebis kommit. Om hon skulle vara hemma i 3 veckor nu skulle det vara en enorm omställning för henne att gå tillbaka till förskolan sen, så hon kommer få gå minst 3 dagar i veckan framöver. Sen är det ju 15 timmar som gäller, men i vår kommun får man ha kvar barnet på ordinarie timmar upp till en månad efter syskonet fötts om man vill.

Något som ”förstör” den här ledigheten är att vintern fortfarande ligger som ett vitt tungt täcke över den här delen av Sverige. Ingen vår så långt ögat når…. Blä. Hade det varit barmark kunde jag gått ut med hundarna lite grann och kanske tom kunnat aktivera dom, men snöpulsning tänker jag inte ge mig på och några långpromenader där det är plogat går inte heller. Så tyvärr blir det på sin höjd kortare promenader för lite rastning utanför tomten. Mitt samvete… Jaja, vi ska ta tag i det när bebis är ute och våren/sommaren är här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s