Första dagarna hemma

I lördags åkte vi hem från BB. Nu har vi alltså haft några härliga dagar hemma med lilleman och bara njutit. Min plan var hela tiden att åka hem inom ganska kort tid om både jag och bebis mådde bra nog för det. Jag har mått väldigt bra efter förlossningen, förra gången tog det flera månader för mig att börja känna igen mig själv igen. Den här gången var det som att jag kom tillbaka både psykiskt och fysiskt dagen efter förlossningen. En helt underbar känsla! Jag har fått stanna upp och bara känna efter flera gånger varje dag, det är som svårt att inse att det gick så bra. Lite öm i underlivet så klart, men jag kan gå och stå och gå på toaletten utan att få ont. Ryggmusklerna har tagit stryk efter all extra vikt det senaste halvåret så jag måste tänka lite extra på hållningen, men det känns enbart roligt att få ta tag i lite träning så småningom. Jag ser jättemycket fram emot långa promenader med hundarna och lillen i sjalen på magen.

Bebis är världens snällaste. Han äter, sover, bajsar och kissar. Är mest bara nöjd med tillvaron. ❤ Mjölken har runnit till ordentligt och amningen funkar perfekt. Han fick tag redan på förlossningen första gången och ammade sen flera gånger på BB. Jättemysigt att amma liten plutt igen, det är viss skillnad mot en snart 3-åring… Den där snart 3-åringen är för övrigt världens bästa storasyster. Så omtänksam och försiktig. Lillebror är sen första gången hon träffade honom hennes bästa kompis. Hon hjälper till med blöjbyten, vid amning, när han ska sova och gosar med honom så fort hon får chansen. Ingen avundsjuka alls än, bara kärlek. Det värmer något otroligt i hjärtat att se. Vi trodde väl att det skulle gå bra, men det här är nog tom snäppet bättre än vi kunde hoppas.

Idag var vi på återbesök på BB för att ta de sista testerna, göra läkarundersökning och bli utskrivna. Tyvärr tyckte läkaren att ena höften kändes lite annorlunda mot den andra så vi fick en remiss till ortopeden i Jönköping för kontroll. Hon tyckte inte det var någon stor skillnad men ville ändå kolla upp det. Vi får väl bara hålla tummarna för att det inte är något som behöver behandlas. På fredag ska vi till Jönköping. Ena testikeln låg också lite högt upp med vätska runt om, det brukar ordna sig inom ett år men de ska ha koll på BVC. I övrigt blev han godkänd på resten och skötte sig så fint så trots att det tog lite tid att få ut dropparna till PKU-provet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s