Underbar tid

Sitter på altanen med en sovande bebis på bröstet, solen skiner från en klarblå himmel och lugn musik spelar i bakgrunden. Fåglarna kvittrar och livet känns bara harmoniskt. Elin är på förskolan och leker med kompisarna. Vi hade en sån där jättefin lämning idag när vi mötte tre kompisar i hallen som var på väg ut. En fröken frågade Elin om hon ville följa med och det ville hon. Hon tog på sig en väst och började glatt prata med kompisarna. Jag följde med dom ut, vinkade till Elin som vinkade tillbaka, log och sen gick ut på gården. Jag körde bilen förbi på baksidan och tjuvkikade på vägen hem och då lekte dom på en kulle i skuggan. Älskade unge. ❤ Imorgon ska vi till Borås Djurpark med mormor, Johanna och Kasper. Det ser vi fram emot båda två!
Lillebror ska ju med också men han är inte riktigt medveten om det än…Eftersom vi ska iväg imorgon och lillen har börjat få lite skav på ett lår har vi bestämt att vi tar av skenan ikväll och badar honom. Egentligen har det gått 6 veckor imorgon men jag tror inte den här sista natten kommer göra varken till eller från för resultatet. Det känns helt underbart skönt att den här dagen redan är här! 6 veckor gick verkligen fort även om det stundtals har varit lite jobbigt. Nästa pärs blir den uppföljande läkarkontrollen nästa fredag… :S

Lillebror, lillen eller lilleman ska ju inte heta något av just det resten av livet… 😛 Vi har faktiskt bestämt oss för vad vi ska skriva på blanketten!
ERIK KARL GUSTAV Johansson.
Erik har varit ett förslag länge och till slut landade vi i det som tilltalsnamn. Karl är både efter Marcus morfar men även för att föra vidare en del av Karlsson från mig och min pappa. Gustav är efter Marcus farfar.

Erik växer och frodas. Han hade kommit över 6 kg igår på vägningen och följer sin kurva exemplariskt. Amningen går fortsatt utan problem för både honom och mig vilket känns skönt. På nätterna sover han bra och vaknar typ 3 ggr kanske och vill amma (jag har ingen exakt koll, vet bara att jag rullar intill honom ibland). På dagarna är han oftast go och glad! Nu när det har varit så varmt har han sovit mycket, gärna i sjal eller på mig men ibland funkar även vagnen som sovplats.
I början bajsade han lite grann hela tiden kändes det som, men nu har det lugnat ner sig lite och är ofta bara en gång om dagen. När skenan är borta ska jag ta tag i baby-pottningen lite mer ordentligt.
Det har hänt att han snuttat på napp några gånger men de senaste dagarna har han bara spottat ut den när jag provat. Vi får se, rätt skönt att slippa bry sig om det också även om det underlättar lite i vissa situationer. Typ vid lämning på förskolan. De senaste dagarna har jag satt honom i sjalen om han inte har sovit i babyskyddet, då får han sitta kvar. Det blir faktiskt enklare med sjalen och det tar typ bara 1 minut att sjala upp lite fort. Jag slipper stressen över att han är/blir ledsen och kan fokusera helt på Elin, plus att jag slipper släpa på skyddet vilket jag knappt orkar…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s