Dömt och drömt

Igår var jag i Kinnared och dömde min andra och sista tävling för i år. Så skönt att det är gjort, tyckte det gick bra också. Trevlig tävling all over helt enkelt. Det var hoppklass 3 och jag dömde en L/XL och två M-klasser. Jag tycker lite bättre om hoppklass och medium är min favoritstorlek att döma så uppdelningen passade mig fint! Det är verkligen kul att döma, ibland glömmer jag allt utanför och går in i en liknande bubbla som när jag tävlar. I den där dömningsbubblan finns bara jag och den tävlande hunden. Föraren finns där i periferin nånstans men det är ju hunden som är viktigast för mig. Det är häftigt att vara så där enormt fokuserad!

Lite grann stod jag och drömde också. Jag har velat fram och tillbaka om vad jag vill ha för hund nästa gång (om typ 3-4 år). Jag vill fokusera på agilityn, det vet jag. Och just nu drömmer jag om en liten, kolsvart jaktcocker. Det var flera grymma jaktcockrar med på tävlingen och jag tror att en sån skulle passa mig bra. Roliga, pigga, galna hundar men dom verkar trygga och stabila samtidigt. Precis lagom stora; inte så att dom tar en massa plats men ändå rejäla. Jag gillar hur feminina och ärtiga tikarna ser ut, annars är jag en hanhundsperson, men just när det gäller cocker skulle jag vilja ha en tik. Vad jag kan läsa mig till verkar dom inte kräva en massa pälsvård, till skillnad från utställningskusinen, och hälsostatusen är god. Det är den där evigt viftande svansen som verkar vara mest utsatt… Jag är ju heller inte främmande för jaktträning och apportering, cockrarna är grymt häftiga när dom jobbar med det dom är avlade för! Just nu lutar det alltså åt en jaktcocker, men mycket kan ändras på några år förstås.

Annonser

En tanke på “Dömt och drömt

  1. Jag har lite försökt hitta en jaktcocker till syrran nu, tyckte hon skulle ha en mindre hund (men det blir jaktlabbe där). Och ATTANS vad svårt det verkar vara att hitta en bra! Finns en del ångest i den där rasen alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s