Julen

Julen blev precis så där mysig, lugn, stökig och lekfull som jag önskat. Vi åkte till Johanna, Markus och Kasper i Solberga direkt efter frukost. Två vuxna, två barn, en hund i bagaget och fyra hundar i hundsläpet varav en löpte plus en hög med paket och diverse packning för några dagar. Tur att vi inte ens funderar på att ta med vagnen när vi åker bort, då hade vi fått köpa ett större släp. 😛
Till julfirandet kom även Daniel och Nina, mormor och Ingemar samt Markus föräldrar. Maten var jättegod och i överflöd, som alltid, men nästa år ska vi göra mindre av allt (har vi sagt i flera år…) Elin var inte alls intresserad av Kalle Anka, men vi vuxna satt iaf framför tvn och fikade. Erik sov och även Kasper somnade efter en liten stund. När Kasper vaknat till liv såg vi en lykta i skogskanten och tomten kom! Superspännande! Fast Elin är inte lättlurad direkt! Hon sa på en gång när tomten kom innanför dörren att det var Daniel. 🙂 Jag ska villigt erkänna att jag är lite tudelad inför att luras, det gör mig inget om hon inte tror på tomten. Det är ju mysigt med tomte ändå. Och när hon säger det så där rakt ut och självsäkert tycker jag det är synd att ljuga faktiskt, så jag svängde till en liten halvlögn om att tomten delade ut uppdrag för att han inte alltid hann överallt.
Sen öppnades det paket och lektes ett bra tag innan det blev dags för gröt och skinkmacka framåt kvällen. Som en ny tradition hade jag svängt ihop en liten lek med frågor för oss vuxna vilket var väldigt populärt. Vi brukar inte ha frågesporter och sånt, men det är kul och man får alltid reda på något nytt om nån. Hoppas någon tar upp stafettpinnen nästa år!

På juldagen hade vi en lugn, mysig förmiddag hos Johanna innan vi packade in oss allihop i bilen och åkte mot Rydaholm. Där fick vi lutfisk, ytterligare en tomte kom (den här kände Elin inte igen så hon satt tryggt i kusin Hilmas knä hela utdelningen) och hade ännu fler paket med sig till en lycklig Elin och sen stannade vi kvar över natten och myste. På annandagen var det rådjursjakt med ärtsoppa som jag och barnen också hängde med på (lunchen, inte jakten). Och sen var julen slut.

Nyåret är på intågande och det ska vi fira in i lugn och ro här hemma. Det blir trerätters middag och mys i soffan vilket känns alldeles lagom ansträngande. Vi lär med största sannolikhet sova sött i våra sängar när tolvslaget kommer. 😉 Gott Nytt År på er!

Annonser

En tanke på “Julen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s