Nytt år och nya tag!

Jag brukar skriva en sammanfattning av mål för året som gick och skriva nya mål för året som kommer. Men jag har inga mål att utvärdera för jag satte inga förra året och jag kommer heller inte skriva några dör året som kommer. Men jag har däremot lovat mig själv att ta tillvara på det här året! Eller ffa tiden fram tills att jag börjar jobba igen i augusti/september. Jag har ingen inplanerad så här lång ledighet inom överskådlig framtid, kanske kommer jag aldrig vara ledig så här igen? Så, nu ska jag maxa föräldraledigheten! 🙂
Ffa vill jag att det ska innebära bra aktiviteter för barnen, alltså såna som lägger en bra grund för framtiden och skapar härliga minnen. Vi SKA ut och hitta på något åtminstone en gång om dagen, gärna två, eller hela dagen för den delen. Elin är ledig denna veckan så jag går ut hårt med att försöka hitta på roliga saker. Igår tog vi en promenad till en lekplats inne i Skillingaryd, idag tog vi en sväng i skogen bakom huset, byggde en liten koja och åt mellis. Det behöver alltså inte vara varken krångligt eller avancerat. Picknick på tomten är helt ok ju!
Nästa vecka går Elin tillbaka till sina tre dagar på förskolan och då har dom flyttat in i de nybyggda lokalerna som är inom gångavstånd hemifrån! Som jag har väntat! Min plan är att gå/cykla och lämna/hämta henne varje dag, om vi inte ska iväg/varit iväg med bilen i samma veva. Vissa dagar lär vi bara ta oss fram och tillbaka men andra tänker jag hitta på nåt på vägen. Minst en hund lär även få följa med varje runda så då kan jag passa på att motionera lite extra när jag lämnat henne och Erik troligtvis sover tex. Jag är jättepepp på den här nya rutinen!
Men även om jag vill försöka vara aktiv så är även vila ett sätt att maxa föräldraledigheten. Jag kan verkligen komma ihåg (och sakna) de mysiga, lugna stunderna jag hade med Elin när hon var liten. Jag hoppas kunna hitta en bra balans där allt får plats.

Annonser

2 tankar om “Nytt år och nya tag!

  1. Jag tänker också mycket på att skapa härliga minnen! Kul att se den frasen hos nån annan också 🙂 Vad fint att ha en plan att göra nåt kul varje dag! Jag tänkte ju att jag skulle hem igen men det verkar ju inte bli så. Är ju en fantastisk tid att vara hemma med bebis. Tänker att jag borde gjort mer av det, fast jag vet att jag gick i solen med Arvid i sjalen, sjöng Ute blåser sommarvind och bara njöt. Så jag maxade kanske ändå på något sätt ❤

    • ❤❤ Jag tror att jag maxade ledigheten även med Elin, men det känns ju alltid som att tiden springer iväg och förbi och man har typ inte gjort någonting… Men när jag tänker tillbaka vet jag att jag njöt då också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s