2 mil

2 mil är vad jag fått ihop i vardagsmotion genom att gå fram och tillbaka när jag lämnar och hämtar Elin. Känns ju superbra! Om jag går alla sträckor blir det 2,4 mil, men i onsdags åkte jag och Erik till babycafet direkt efter lämning så då tog vi ju bilen. I tisdags var det ishalka och snöstorm, i onsdags var det snöslask och regn, idag fick vi äntligen njuta av lite fint (men kallt) väder. Erik har suttit i sjalen, varm och go. Lite krångligt att ha honom på magen när jag kommer till förskolan eftersom jag måste ta av och på skor eller tossor på mig och hjälpa Elin med endel påklädnad. Men det har löst sig.
Det känns jättebra att promenera av en mängd anledningar: miljön, ekonomin, motion, frisk luft, motion av hundar och för att njuta och rensa skallen. Även när Erik börjar bli trött här hemma underlättar det massor, jag bara sjalar upp honom och sen kan han somna och få fortsätta sova vidare i lugn och ro när vi ska gå. Tidigare har han ju varit tvungen att vakna när vi gått ut till bilen och sen ska man frakta kinkig och trött bebis från bilen till förskolan och krångla. Ännu ett stort plus är ju att min bärtid ökat markant! Så kul att verkligen ta tillvara på den tiden. Jag köpte en ny (begagnad) bärjacka idag eftersom jag känt ett behov av att kunna bära ryggen, vilket jag inte kunnat med min nuvarande jacka. Men Erik är så nyfiken att han krånglar och grejar en massa när han är vaken för att han vill se vad som händer. På ryggen har han lite mer uppsikt.

Jag kämpar absolut inte med att gå ner mina gravidkilon. Jag är redan en bra bit på väg dock och hoppas väl komma ner till min målvikt innan jag börjar jobba. Inte för att jag måste utan för att det är där jag trivs och mår bra. Jag har anmält mig till ett run with your dog-lopp i Gislaved i vår (ihop med Marcus) som morot för att komma igång och jogga lite med Tetley också. Jag tror att allt det här promenerandet kommer lägga en bra grund för att det inte ska kännas allt för tungt att sätta igång och jogga lite när våren kommer. (Nej, jag joggar inte när det är kallt och snöigt!)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s