Tandläkaren

Jag var på besök hos tandläkaren för några veckor sen, vanligt rutinkoll som tyvärr visade sig dra med sig fler besök… Idag var jag tillbaka första vändan och drog ut en visdomstand som hade ett hål och lagade ett hål i en kindtand. Nästa vecka ska jag tillbaka och laga en kindtand på andra sidan och sen någon gång i vår måste jag åtgärda en framtand i underkäken som typ håller på att lossna… :S Nu känns det som att jag inte tar hand om mina tänder alls, men jag borstar faktiskt två gånger om dagen och försöker vara ordentlig. Det var väldigt länge sen jag lagade hål men jag har haft början till hål ganska länge. De försvinner ju inte, blir bara sämre om något, så det var väl på sätt och vis väntat. Den där lutande framtanden känns lite extra onödig, varför har den gjort så liksom?? Dyrt lär det bli att åtgärda, hur det ska göras vet jag inte ens än. Tanden lär dom bara dra bort men man vill ju ogärna ha en glugg mitt fram i underkäken… Tur att jag fick lite pengar i arv efter farmor vid årsskiftet, lite surt att lägga det på tandläkaren bara. 😦 Extra surt eftersom jag verkligen inte alls tycker om att gå till tandläkaren. Nu har jag dock hittat en riktig pärla till tandläkare som jag tänker gå kvar hos. Hon finns på Smile i Jönköping, men jag åker gärna den lilla biten extra för att få känna mig trygg och bekväm.

Annonser

4 tankar om “Tandläkaren

 1. Åh det är inge kul med tandläkare….. men det var ju samma sak för mig! Jag skaffade frisktandvård (hos folktandvården iof..) för något år sen o när jag blev kallad på koll i januari var jag rätt säker på stt det skulle gå bra. Dom hittade dock 3 tänder som behövde lagas OCH en visdomstand de vill dra ut…. var kom det ifrån?! 🙄 Nu hade jag ju dock tandställning när jah var yngre så jag är typ van att ligga i tandläkarstolen även om det aldrig är speciellt roligt… men! Frisktandvård iaf, behöver inte betala föf dessa lagningar! (Ja.. inte mer än jag ändå gör varje månad alltså……😉)

  • Jag har också haft tandställning i massa år men när dom tog bort den satt den så hårt fast att det kändes som att dom höll på att dra ut alla tänderna utan bedövning… Sen dess är jag lite tveksam och väldigt smärtkänslig i munnen.
   Är delad till frisktandvård, vore ju bra just nu så klart, men trist om man inte behöver använda det. Som alla försäkringar ju.

   • Åh fy vad jobbigt!!
    Haha ja så funkar ju försäkringar.. jag var lika dan innan och har egentligen aldrig haft hål eller så, men så sa mamma att hon fick så dåliga tänder efter att hon fått barn så jag tänkte att det kunde ju vara samma för mig… och.. det har det varit! XD

 2. Hu… Att inte tänder ingår i sjukförsäkringen? Så konstigt! Jag har också ett pågående tandärende… Håller på med en rotfyllning efter att jag fick akut tandvärk innan jul. Jag gillar inte heller tandläkaren efter en traumatisk lagning när jag var 13.
  Är det inte så förresten att tänderna blir lite extra känsliga när man är gravid? Det kan ju vara det som gjort att det blommat ut? Hörde nåt om att gravida tydligen fått extra stöd för att gå till tandläkaren nån gång pga ökad risk men j´har ingen aning om när det var eller om det stämmer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s