Jäkla gallstenar!

Den sista veckan på föräldraledigheten blev inte alls som tänkt, tyvärr. Mys och njuta har det inte blivit mycket med eftersom jag fått riktiga besvär med gallblåsan. I lördags skulle jag vara fadder åt Lukas när han döptes, något som jag verkligen sett fram emot! När vi kom till kyrkan började jag känna mig konstig, som att jag ätit för mycket typ. Sen när vi skulle dra igång allt blev jag kallsvettig och höll på och svimma så jag fick sätta mig i sakriastian och andas. Jag hörde ju hela dopet men kunde inte medverka alls. Sååå besviken. 😥 Vi åkte hem till Johanna direkt när det var slut, jag spydde (nu trodde jag att det var matförgiftning) och sen låg jag i deras säng under tiden de andra åt mat och tårta. Och mådde sämre och sämre och fick mer och mer ont. Till slut gick det inte längre, då packade jag och Marcus in oss och barnen i bilen och åkte till Jönköping. In på akuten, väntan, provtagning, mer väntan och mer smärta. Till slut, efter typ 6 timmars smärta, fick jag smärtstillande som gav effekt. Phu! Gallstensanfall var läkaren rätt så säker på. Vi åkte hem iaf och så tänkte jag vila dagen efter. Men nope, jag fick ett till anfall i söndags typ 2 timmar efter matintag. Tog alvedon och diklofenak hemma men det hjälpte inte så det blev akuten igen. Själv denna gången, det gick bra att köra men aldrig har väl vägen till Jönköping varit så dryg… Samma veva igen med prover och väntan och smärystillande. sen var planen att jag skulle hem men läkaren ville till sluy ha kvar mig för ultraljud eftersom mina levervärden stigit och även crpt. Det blev en natt på akutvårdsavdelningen istället. Jag fick göra ultraljud imorse och det visade ju att jag har gallstenar (det visste jag sen senaste episoden med anfall) men ingen som satt fast och ingen inflammation. Ok, tänkte jag, då ska jag hem sen! Jag åt frukost och lite lunch och väntade på att bli bortkopplad från droppet. Då började jag känna smärtan igen….. 😨 Så bara att ställa in planerna, få smärtstillande på nytt och sen träffa läkaren igen. Så nu är planen att jag stannar över natten och ska opereras imorgon. Just nu ligger jag på kirurgmottagning b på Ryhov, ska snart duscha och fixa och sen hoppas jag kunna sova inatt.

Barnen var så snälla när dom var med på akuten i lördags. ❤ De lekte i lekrummet, gick till cafeterian en sväng, hängde på rummet lite och hjälpte till att tvätta mig på armen när det skulle stickas. Älsklingar! Igår när jag åkte satt Elin och skulle äta och hörde inte helt vad jag sa att jag skulle göra, då kom hon ut i hallen och sa: ”Jag måste komma ut hit så jag hör exakt vad du säger.” Hon var inte orolig eller så, men ville ha koll på läget. Idag kom Marcus och dom små förbi en sväng med lite grejer och för att Erik skulle få amma. Jag åkte utan bh och inlägg igår så det har läckt en del… men nu är jag tömd och utrustad! 😉 Det ska gå bra att amma igen så snart man kommit ur narkosen ordentligt tydligen.

Och Marcus har mitt i alltihop påbörjat Eriks inskolning på förskolan. Jag är lite ledsen att missa det men är övertygad om att det kommer gå jättebra!

En tanke på “Jäkla gallstenar!

  1. Så hiiimla tråkigt att det kom när det gjorde så klart, men det allra viktigaste är ju att du blir av med smärtan! Lukas har ju dom absolut bästa faddrarna som han kan ha iaf, trots att du missade hans stora dag i kyrkan! Det kanske var därför han var så sur i kyrkan: ”Var är Cissi?!?! Stopp, Cissi saknas, vi KAN inte genomföra detta utan Cissi!!” 😉 kram och hörs imorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s