Hundarna då?

Året har väl inte börjat på det bästa sättet med hundarna. Lipton och Tetley råkade i luven på varandra för två veckor sen. Först trodde vi det hade gått rätt bra men sen kände jag att nåt var fel med Tetley och tog med honom till jobbet. Han luktade skunk i munnen… Och det var ju inte så konstigt med två variga sårfickor i läpparna och flera lösa tänder. Som tur var jobbade en tandveterinär så Tetley blev väl omhändertagen, uppstädad och rengjord i munnen. Hon drog bort de dåliga tänderna och tog samtidigt tandsten. Han fick antibiotika också och där rök morgondagens tävling pga karens. Kul, vi tävlar ju så himla ofta…

Så nu är ju SM mer än vanligt stoppat i garderoben. Halvvägs är nog så nära vi lär komma. MEN! På det postiva verkar vi skulla tävla lag nästa säsong istället! Jag har inte tävlat lag förut men när jag nu fick frågan kände jag att vad sjutton, varför inte? Jag kan lika gärna tävla och ha roligt på lagbanor OCH samtidigt ha chans att faktiskt få ut nåt (SM) av det! Och det känns faktiskt bra att andra typ kan bestämma vart vi ska åka så jag faktiskt kommer iväg. Det blir med Kristin/Puck, Lalle/hans nya(?) och Annelie/Goy, en WK och två BC. 🙂 Känns som ett kul lag! Några individuella starter lär det bli också om det finns på nära håll, men jag tänker att laget blir prio 1.

Lipton känns lite lugnare just nu. Vi gav honom Aptus relax till natten ett tag, men sen provade vi utan igen och just nu skäller han inte. Jag har tagit hem ett nytt foder till honom, Hills B/D, för att testa. Det gör ju säkert ingen skada iaf. Jag tror dock att det är hans ändrade sinnesstämning som gör att det är lite stelt mellan grabbarna. Det blir ju förvirrande för Tetley när hans trygga mittpunkt är lite svajig. Dom sover åtskilda och jag försöker vara mer uppmärksam på situationer som kan vara luriga.
Jag hoppas ju att det dröjer innan Tetley blir ensam men det har gått upp för mig att det kommer innebära en helt enorm omställning för honom. Han litar på och är mer beroende av Lipton än vad jag egentligen tänkt på. Lipton är en otroligt självklar ledare och har alltid varit det i vår flock oavsett sammansättning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s