Höst 2020

Sommaren är officiellt över och hösten stormar emot oss. Jobb, förskola och allt annat. Jobbet är lite kaos och kommer bli värre fram till 1:a oktober när flyttlasset till det nybyggda djursjukhuset går. Flytten lär också vara stökig men sen får vi hoppas att det blir bättre och bättre. Spännande ska det bli iaf! Labbet kommer öka ungefär med 3-4 ggr större yta och det känns så inspirerande! Tänk vilken fantastisk vård vi kommer kunna erbjuda hundarna och katterna runt omkring Jönköping.

Jag går också i väntans tider inför att se om det kommer födas en ny liten hund till min flock! Mamman är konstaterat dräktig och om några veckor får vi se om det blir en working kelpie åt mig! En Taim-bebis! 😊 Mamman heter Gina och är en liten, mörkt black and tan tjej som är superhäftig i vallningen. Uppfödaren bor utanför Blidsberg. Jag var med Johanna där en dag i våras och kikade när dom vallade och det känns jättebra med en uppfödare relativt nära som också är både trevlig och bra som instruktör. Hon ska dessutom behålla en tik ur kullen så det lär ju kunna bli tillfällen för kullträffar! Jag har från början sagt att det går bra med både tik och hane men nu vill jag nog faktiskt ha en hane ändå. Jag är ju en hanhundsmänniska. 🙃

Jaha, varför ska hon köpa en vallhund nu då?! (Kanske nån undrar…😅) Det har grott under en tid kan man väl säga. Jag har tappat bort apporteringen pga att Tetley är som han är kombinerat med småbarnstiden och jag orkar helt ärligt inte leta efter en labbe som uppfyller mina kriterier. Jag var ju inne på jaktcocker men där är köerna brutala och jag vill faktiskt inte vänta flera år innan jag vet att jag får en valp. Jag har ju hängt mycket med Johannas grabbar och kände till slut att dom ju faktiskt har det jag letar efter. Stabila, tillgängliga, träningsvilliga, friska och enkla hundar. Att Taim sen fick möjlighet att para en gång till har ju inte gjort saken mindre lockande. Jag har aldrig vallat men det ser ju kul ut så det tänker jag absolut göra. Minst godkänt vp är målet men jag är öppen för mer tävlande. Ett extra jätteplus är ju att Johanna nuförtiden typ bara vallar och att vi då kan åka på kurser och grejer ihop igen! Sen blir det agility och vad som faller mig in också. Jag är väldigt taggad, mina pojkar är ju för sjutton gamla pensionärer båda två snart; det var NIO ÅR sen jag hade valp sist!!

Så, om typ tre-fyra veckor får vi se om det föds en Darcy eller Matcha (eller vad jag nu till slut bestämmer mig för för namn)!

4 tankar om “Höst 2020

  1. Så spännande med valp! Och roliga planer för framtiden med vallning också, kul att prova nytt ju! 😁
    Håller tummarna för att det blir en nudå… pukka? Java? (Fast det är väl kanske ifs mer kaffe…….. ) 😅🤭

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s