Happy

Sågsvedjans Agilitygirl Happy

Happy

010530~131116

SONY DSC
Min fina Happy fick lämna oss för tidigt, hon blev förvisso 12,5 år, men hon hann aldrig bli riktigt gammal. Hennes kropp ville inte mer. Den 16 november 2013, en regnig lördag, tog vi farväl på Djursjukhuset i Jönköping. Happy var pigg och nöjd in i det sista och somnade in i min famn, lugnt och stilla. Jag saknar henne så innerligt, min fina lilla sessa.

Happy var Idas valp som fick flytta hem till oss för att ersätta Isac som agilityhund. Happy älskade att leka, all typ av lek men bollar var hennes största förälskelse. Gärna stora bollar som man kunde springa efter och bita i. Hon var inte den friskaste och mest bekymmersfria hunden vi haft. Det började redan vid typ 10 veckors ålder när hon trillade ner från sängen och bröt benet, det läkte som tur var utan problem. Senare i livet diagnostiserades hon med hjärtfel och hon fick tyvärr även problem med ryggen vilket avslutade hennes agilitykarriär. Vid 11 års ålder opererades hon pga en urinsten och till sist var det något fel som gjorde att hon inte kunde kontrollera sin törst och därmed fick enorma urinmängder som blev hennes fall.

Happy var en personlighet, inte kanske en hund som alla människor automatiskt tog till sitt hjärta eftersom hon var lite blyg och försiktig av sig. Hon höll sig gärna för sig själv och tyckte om invanda platser och situationer. Ville hon däremot något så sa hon till om det och skällde tills man uppmärksammade hennes bekymmer. Happy älskade snö och kunde leka i timmar, allra helst skulle man sparka eller kasta snö på henne eller göra snöbollar. Även vatten och simning var en favorit. Hon simmade första gången som riktigt liten valp när hon trillade i från en brygga. Många hundar hade blivit rädda, men Happy hon blev istället vattentokig! Hon skulle kunnat simma i timmar om man inte tvingat upp henne. Hon simmade och jagade vågorna som blev när hon slog med framtassarna.

Hon var en fantastisk träningskompis som aldrig sa nej och alltid gjorde sitt bästa vad det än gällde. Hon var en duktig agilityhund som nådde så långt som till ett cert i hoppklass. Hon tävlade även lydnad en gång, och trots en nollad platsliggning klarade hon av att få ett första pris i lkl 1!

KM 2011

Happy var så länge hon levde en valp i hjärtat och växte aldrig upp. Den finaste lilla Hoppsan som någonsin funnits. För alltid finnns hon nu i våra hjärtan. ❤

DIGITAL CAMERA