Lipton

RLD N, RLD F, SE AgCh, SE Ag(hopp)Ch
Månfares Black Beetle

Född: 2007-01-24

Lipton är min första jaktlabbe. Han är min perfekta hund, den där hunden man drömmer om men som man inte riktigt tror finns. Varför det blev en labbe beror på året jag spenderade i England (2004-2005), där jag var hund au-pair åt 9 jaktlabradorer. Jag insåg när jag kom hem att det var precis en sån hund jag ville ha.

Lipton är numer pensionerad från tävlingsbanorna. Under 2015 opererade han båda sina armbågar för lösa benbitar som orsakat inflammation i leden och efter det har han rehabats till hobbynivå. Han är helt ohalt och smärtfri vilket är det viktigaste. Vi har tidigare tävlat i de flesta grenar som finns, men agilityn låg oss båda varmast om hjärtat. Lipton blev snabbt uppflyttad till klass 3 och visade att han kunde hävda sig mot alla vallare i large. Vi har kvalat till och deltagit på 3 agility-SM, han är dubbel agilitychampion och har ett CACIAG efter en vinst på MyDog. Vi har startat elitklass på retrieverjaktprov (B-prov), har ett 1:a pris i lydnadsklass 3, är uppflyttade ur appellklass spår och är uppflyttade till avancerad klass i rallylydnad.

Lipton är en känslig hund som har lärt mig mycket om hur jag vill träna hund. Han ger mig alltid sin odelade uppmärksamhet när vi tränar. Han är en ganska sansad kille när det inte är något på gång och springer väl egentligen inte mycket mer på promenaderna än vad han måste. Han är väldigt tänkande i allt han gör vilket ställer stora krav på mig som tränare. Framförallt i apporteringen måste jag hela tiden försöka lura honom för att kunna träna på det jag vill. Men han är alltid på och ger alltid allt när jag ber honom. Han är min trygghet och när jag stått på startlinjen eller inför ett prov ihop med Lipton har jag alltid känt jag mig trygg – det är du och jag, Lipton!

DIGITAL CAMERA