Tetley

Firepoppy´s Fetch

Född: 2012-02-15

Familjens andra jaktlabbe blev en liten pojk från Firepoppys kennel. Han är en fantastiskt trevlig kille som alltid inbjuder till skratt. Helt klart familjens buse och skojare. Tetley är härligt bekymmersfri och impulsiv och älskar att känna sin egen fartvind i öronen. Han kryper gärna tätt intill för att gosa och kan inte förstå att det finns såna som inte vill ha en liten labbe-nos i ansiktet hela tiden.

Tetley tränas framförallt i agility och apportering. Han debuterade i agility hösten 2013 och tävlar klass 3. Han behövde lite tid på sig att mogna och landa i sig själv men nu börjar han bli en fin och snabb agilityhund.
Han har startat en gång i lydnadsklass 1, tyvärr räckte inte poängen till ett första pris. Debuten i rallylydnad gick bättre så där har han ett första pris i nybörjarklass. Lydnaden ligger vilande för tillfället men rallyn hoppas jag att vi kan hålla igång för att variera agilityn med.
Vi tränar även apportering men har stött på vissa motgångar under träningens gång vilket har gjort att han inte har startat på prov. Han är en het och aktiv men samtidigt ganska känslig hund och den balansen är ibland svår att hålla. Han har ställt andra krav på mig och träningen än mina tidigare hundar och jag har lärt mig otroligt mycket av Tetley. Mycket roligt har vi varit med om och ännu mer hoppas jag på i framtiden!

SONY DSC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s